A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Навчальний візит «Розвиток муніципального соціально-культурного простору: трансформація до сучасних потреб громади»

Дата: 31.10.2019 12:46
Кількість переглядів: 220

28-30 жовтня 2019 року Чернігівський ЦРМС організував навчальний візит «Розвиток муніципального соціально-культурного простору: трансформація до сучасних потреб громади», який проходив в рамках діяльності Програми "U-Lead з Європою".
Делегація представників ОТГ Чернігівської області, в тому числі і представник від Плисківської ОТГ - ВАЛЕНТИНА ВЕРНИГОР, перебувала з навчальним візитом у Сумській області.
Навчальний візит учасників присвячений вивченню кращих практик розбудови молодіжних громадських просторів, ревіталізації муніципальних об'єктів у Сумській області.
Учасники навчального візиту побували у коворкінгу міста Шостка, який працює при міській бібліотеці і є безкоштовним для всіх бажаючих. Відвідали індустріальний парк "Свема", який працює в шостинському інституті при СумДУ та дозволяє студентам отримати реальну практику в співпраці з місцевими підприємствами чи реалізувати будь-які ідеї. Відвідали Арт центри, створений Шосткинською міською радою, де проходять виставки, надаються безкоштовно площі для проведення майстер класів та мистецьких заходів.
Позитивні результати децентралізації на прикладі Тростянецької ОТГ (Сумська область) - кількість і якість успішно реалізованих проектів за 2 роки вражає, плани ще більш вражаючі, просто неймовірний темп розвитку. Сучасна Тростянецька публічна бібліотека, з автономізованою системою видачи книг, молодіжним простором, комп'ютерними кімнатами, зонами для розваг, настільними іграми - все безкоштовно.
Інклюзивно-ресурсний центр укомплетований сучасним обладнанням, біля 30 дітей з особливими потребами навчаються в комфортних умовах.
Тростянецька лікарня, а саме: пологове та гінекологічне відділення, де європейська якість, пологи - безкоштовними, відремонтовані й переоснащені інші відділення лікарні, рентген кабінет за 4млн грн., інше дороге сучасне обладання. Придбано сучасний службовий медичний автомобіль-позашляховик.
Культурно-туристична діяльність на високому рівні. У Тростянці проходить фестиваль "Схід Рок".
Закуплено новий комунальний транспорт, електронні табло на зупинках, фіксація кожного пільгового проїзду за пільговими картками. Відеоспостереження в громаді на майже 50 камер з центром безпеки. Діє громадське формування "Сила і Честь", яке забезпечує правопорядок в громаді.
Придбано комфортний автобус для перевезення дітей на спортивні змагання та конкурси.
На стадіоні ім. В. П. Куца розпочато  будівництво нового футбольного поля, а в планах ще і сучасні трибуни. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора