A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Чернігівська митниця ДФС інформує власників транспортних засобів, зареєстрованих у відповідних реєстраційних органах іноземних держав!

Дата: 30.09.2019 09:24
Кількість переглядів: 192

22.09.2019 набрав чинності Закон України від 12.09.2019 № 73-IX «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобі на митну територію України».

 

Вказаним Законом України тимчасово, до 31.12.2019 включно, відновлено дію пунктів 9-2 та 9-3 розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України, якими, зокрема, установлено, що митне оформлення транспортного засобу, що класифікується за кодом товарної позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД та щодо якого не дотримані строки та умови (вимоги) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту, здійснюється за умови сплати належних митних платежів та добровільної сплати до державного бюджету фізичною особою, яка є власником такого транспортного засобу або уповноважена розпоряджатися ним та декларує такий транспортний засіб для вільного обігу на митній території України, коштів у сумі, що дорівнює розміру п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Здійснення митного оформлення транспортного засобу з дотриманням визначених умов, звільняє осіб, відповідальних за дотримання строків та умов (вимог) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту, від адміністративної відповідальності, передбаченої статтями 470, 481 та 485 Митного кодексу України, за порушення митних правил стосовно транспортного засобу, щодо якого не дотримані строки та умови (вимоги) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту.

Нагадуємо, що з метою надання консультацій з питань, що виникають у громадян в процесі практичного застосування норм Митного кодексу України щодо виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення транспортних засобі особистого користування, в Чернігівській митниці ДФС за телефонним номером (0462) 652-234 (в робочі дні понеділок – четвер: з 09:00 год. до 18:00 год., п’ятниця: з 09:00 год. до 16:45 год., перерва: з 13:00 год. до 13:45 год.) функціонує «гаряча» телефонна лінія.

        Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора