A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Соціальне страхування та матеріальне забезпечення застрахованих осіб

Дата: 14.01.2019 09:11
Кількість переглядів: 251

 Соціальне страхування та матеріальне забезпечення застрахованих осіб

 

В серпні 2017 року розпочав діяльність оновлений Фонд соціального страхування України та його робочі органи.

   Бахмацьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду в Чернігівській області виконує свої функції на території Бахмацького, Борзнянського та Коропського районів, де зареєстровано 4949 страхувальників - суб’єктів  господарської діяльності з середньообліковою кількістю понад 17,5 тис. застрахованих осіб. Відділення здійснює всі,передбачені законом послуги: страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю і пологами, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, охорони життя та здоров’я. Соціальна захищеність застрахованих осіб - найважливіший напрям роботи відділення. За 2018 рік застрахованим особам виплачено понад 21,2 млн грн, в тому числі: понад 9,8 млн грн. сплачено за лікарняними листками у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, понад 3,5 млн грн допомоги по вагітності і пологах, понад 66,1 тис.грн допомоги на поховання застрахованих осіб, понад 7,7 млн грн. страхових виплат та медико-соціальних послуг потерпілим на виробництві та членам їх сімей. 86 особам оплачено лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів на суму понад 1млн.грн. Важливим напрямом діяльності Фонду також є профілактична робота з охорони праці, яка спрямована на пропаганду безпечних умов праці через засоби масової інформації та роботу з роботодавцями, тому що нещасний випадок легше попередити, вклавши кошти у створення безпечних умов праці, ніж нести моральну відповідальність і матеріальні витрати для відновлення зруйнованих після аварій виробництв і допомоги постраждалим.

  За останній час прийнято кілька важливих постанов правління Фонду, які значно спрощують роботу страхувальникам : це запровадження електронного документообігу по заявам-розрахункам, відміна деяких звітів, підвищено вимоги до якості реабілітаційного лікування застрахованих осіб та санаторно-курортного лікування потерпілих на виробництві, значно розширено повноваження комісій по соціальному страхуванню підприємств та установ по контролю за раціональним використанням коштів Фонду. В перспективі  - запровадження електронних листків непрацездатності для застрахованих осіб.

Колектив відділення докладає максимальних зусиль для забезпечення соціальних гарантій застрахованим особам, передбачених чинним законодавством.

       Докладну інформацію з питань соціального страхування та реабілітаційного лікування можна отримати у відділенні та його представництвах в Борзнянському та Коропському районах за телефонами: в Бахмачі 2-17-02, 34-7-34, 2-12-96, в Борзні 2-17-46, в Коропі - 2-14-27.  

 

       Микола Литвин, начальник Бахмацького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

                           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора