A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Про сільський бюджет Плисківської територіальної громади на 2022 рік

Дата: 25.12.2021 07:47
Кількість переглядів: 225

Фото без опису

УКРАЇНА

Плисківська  сільська  рада

БОРЗНЯНСЬКОГО  району  ЧЕРНІГІВСЬКОЇ  області

(вісімнадцята сесія восьмого скликання)

 

РІШЕННЯ

 

                   від 24 грудня 2021 року                       с. Плиски                  № 372 - 18 / VIIІ

 

Про сільський бюджет Плисківської

територіальної  громади на 2022 рік

 

Відповідно до пункту 23 частини 1 статті 26, статей 59 та 61 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», норм Бюджетного кодексу України, Податкового кодексу України, Плисківська сільська рада ВИРІШИЛА:

1. Визначити на 2022 рік:

- доходи сільського бюджету у сумі 24 392 500 гривень, у тому числі доходи загального фонду сільського бюджету – 24 274 500 гривень та доходи спеціального фонду сільського бюджету – 118 000 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

-видатки сільського бюджету у сумі 24 392 500 гривень, у тому числі видатки загального фонду бюджету – 23 834 500 гривень та видатки спеціального фонду сільського бюджету -558 000 гривень, в тому числі бюджет розвитку 440000 гривень згідно з додатком 3 до цього рішення;

-профіцит загального фонду сільського бюджету у сумі 440000 гривень згідно з додатком 2 до  цього  рішення;

-дефіцит спеціального фонду сільського бюджету у сумі 440000 гривень  згідно з додатком 2 до цього рішення;

-оборотний залишок бюджетних коштів сільського бюджету у сумі 10 000 гривень, що становить 0,001 відсотка видатків загального фонду сільського бюджету, (за рахунок власних та закріплених джерел).

2. Затвердити бюджетні призначення головному розпоряднику коштів сільського бюджету Плисківської сільської ради на 2022 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатками 3, до цього рішення.

3. Затвердити на 2022 рік показники міжбюджетних трансферти згідно з додатком 5 до цього рішення.

4. Затвердити на 2022 рік розподіл коштів бюджету розвитку на здійснення заходів на будівництво, реконструкцію і реставрацію, капітальний ремонт об’єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури за об’єктами згідно з додатком 6 до цього рішення.

5. Затвердити на 2022 рік розподіл витрат сільського бюджету на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі 3 611 000  гривень згідно з додатком 7 до цього рішення.

6. Установити, що у загальному фонді сільського бюджету на 2022 рік:

до доходів належать надходження, визначені статтею  64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 97 та 101 Бюджетного кодексу України;

2) джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені частиною 1 статті 72 та частиною 1 статті73 Бюджетного кодексу України.

7. Установити, що джерелами формування спеціального фонду сільського бюджету на 2022 рік:

1) у частині - доходів є надходження, визначені статтями 69-1, частиною 1  статті 71 Бюджетного кодексу України:

2) у частині фінансування - є надходження, визначені  частиною 2 статті 72 та частиною 1 статті 73 Бюджетного кодексу України.

8. Установити, що у 2022 році кошти, отримані до спеціального фонду сільського бюджету згідно з відповідними пунктами частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів визначених частиною 2 статті 71 Бюджетного кодексу України.

9. Визначити на 2022 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками місцевого бюджету видатки загального фонду на:

          - оплата праці працівників бюджетних установ;

          - нарахування на заробітну плату;

          - придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

          - забезпечення продуктами харчування;

          - оплата комунальних послуг та енергоносіїв;

          - поточні трансферти населенню;

          - поточні трансферти місцевим бюджетам.

10. Відповідно до статей 43, 73 Бюджетного кодексу України надати право фінансовому відділу Плисківської сільської ради отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України:

- позики на покриття тимчасових касових розривів сільського бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду

- позики на покриття тимчасових касових розривів, що виникають за загальним фондом та бюджетом розвитку сільського бюджету, у фінансових установах на строк до трьох місяців у межах поточного бюджетного періоду.

11. Відповідно до статті 20 Бюджетного кодексу України формування видатків сільського бюджету здійснюється за програмно-цільовим методом.

Головному розпоряднику коштів бюджету Плисківської сільської ради:

- затвердити паспорти бюджетних програм упродовж 45 днів з дня набрання чинності цього рішення і подати до фінансового відділу Плисківської сільської ради;

- здійснювати управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінку ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та  одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

- забезпечити доступність інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

- здійснити публічне представлення та публікацію інформації про виконання бюджету за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленою Міністерством фінансів України, до 15 березня 2022 року;

- оприлюднити паспорти бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження;

- забезпечити взяття бюджетних зобов’язань минулих років, взятих на облік в органах Державної казначейської служби України, у межах виділених асигнувань та відповідно до норм статті 48 Бюджетного кодексу України;

- забезпечити в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати;

- затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань;

- забезпечити проведення своєчасних розрахунків за електричну енергію, та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за енергоносії у межах встановлених бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання.

12. Утримувати чисельність працівників та здійснювати фактичні видатки на заробітну плату, включаючи видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу, лише у межах фонду заробітної плати, затвердженого у кошторисах або планах використання бюджетних коштів.

13. Установити, що головний розпорядник бюджетних коштів має право брати бюджетні зобов’язання у 2022 році враховуючи необхідність виконання бюджетних зобов’язань минулих років, взятих на облік в органах Державної казначейської служби України, у межах виділених їм бюджетних асигнувань, обсягів фінансування, передбачених цільовими програмами на 2022 рік.

14.Установити, що головний розпорядник бюджетних коштів має право брати бюджетні зобов’язання за спеціальним фондом виключно у межах відповідних фактичних надходжень до спеціального фонду бюджету.

15. Відповідно до частини 7 та 8 статті 23 Бюджетного кодексу України дозволити:

- у межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника бюджетних коштів здійснювати перерозподіл видатків бюджету і надання кредитів з бюджету за бюджетними програмами, включаючи резервний фонд бюджету, додаткові дотації та субвенції (з урахуванням частини 6 статті 108 та  Бюджетного кодексу України), а також збільшення видатків розвитку за рахунок зменшення інших видатків (окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету) за розпорядженням сільського голови з наступним внесенням змін до рішення про сільський бюджет за погодженням з постійною комісією з питань фінансів, бюджету, планування соціально – економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва;

- фінансовому відділу Плисківської сільської ради вносити зміни до розпису бюджету Плисківської сільської ради та здійснювати перерозподіл планових показників та бюджетних призначень за доходами та видатками між місяцями в межах загального обсягу бюджетних призначень окремо за загальним та  спеціальним фондами сільського бюджету, перерозподіл бюджетних асигнувань, затверджених у розписі бюджету та кошторисі, в розрізі економічної класифікації видатків бюджету, у тому числі збільшення видатків розвитку за рахунок зменшення видатків споживання, за обґрунтованим поданням головного розпорядника бюджетних коштів.

16. Дозволити в міжсесійний період, у виняткових випадках за розпорядженням сільського голови та погодженням з постійною комісією з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, головному розпоряднику коштів  сільського бюджету здійснювати передачу коштів між загальним та спеціальним фондами бюджету, вносити зміни до переліку та обсягів місцевих (регіональних) програм, які фінансуються за рахунок коштів бюджету та здійснювати перерозподіл за об’єктами будівництва (реконструкції).

17. Внески у статутний капітал комунального підприємства Плисківської сільської ради здійснювати шляхом перерахування коштів на банківські рахунки підприємства без включення його до мережі одержувачів бюджетних коштів.

18. Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та статті 101 Бюджетного кодексу України делегувати сільському голові повноваження в процесі виконання сільського бюджету укладати договори щодо умов надання субвенцій з сільського бюджету та отримання їх з інших бюджетів.

19. Виконавчому апарату Плисківської сільської ради забезпечити оприлюднення цього рішення у десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини 4 статті 28 Бюджетного кодексу України.

20. Це рішення набирає чинності з 1 січня 2022 року.

21. Додатки 1-3, 5-7 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

22. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

Сільський голова                                                             Марина ВІРКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора