A A A K K K
для людей із порушенням зору
Плисківська сільська рада
Ніжинський район, Чернігівська область

Урядове рішення сприятиме посиленню протидії нелегальній міграції

Дата: 10.08.2021 11:20
Кількість переглядів: 383

 

Міграційна служба звертає увагу  іноземних громадян, які зараз перебувають в Україні .

7 серпня набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 21 липня 2021 р. № 757 «Про внесення змін до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2020 р. № 259».

Що важливо знати ?

З 7 серпня  СКАСОВУЄТЬСЯ норма, відповідно до якої всі іноземці, які порушили строк перебування на території України в період або внаслідок установлення карантину, РАНІШЕ звільнялися від адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

Отже, відтепер  підстави та умови притягнення осіб до адміністративної відповідальності чи звільнення від неї врегульовані виключно на законодавчому рівні і на сьогодні всі питання щодо підстав звільнення осіб від адміністративної відповідальності в період карантину розглядатимуться відповідно до положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню корона вірусної хвороби( COVID-19)».

Якщо говорити звичайною мовою, то це означає, що з 7 серпня працівники міграційної служби отримують необхідні підстави та інструменти для посилення  рівня запобігання та протидії нелегальній міграції в Україні, іншим порушенням міграційного законодавства, незважаючи на період установлення на всій території України карантину.

Звільнення від адміністративної відповідальності стосуватиметься виключно тих іноземців, які не мали змоги виїхати за межі України або не змогли звернутися до відповідних органів/підрозділів ДМС із заявою про продовження строку перебування в Україні з обставин, спричинених установленими обмеженнями в умовах карантину.

Нагадуємо, що санкція статті 203 КУпАП визначає застосування до правопорушників-іноземців штрафу у розмірі від 1 700 грн до 5 100 грн.

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора